Ventetid på førerprøver

ABC Trafikkskole i Kristiansund

Ventetid på førerprøver

Nå i 2023 er heldigvis tilgangen på førerprøver noe bedre enn i 2022. Allikevel anbefaler vi alle å være tidlig ute med å ta teoriprøven, slik at vi kan booke dato for førerprøve. Teorien kan tas inntil 6 måneder før man oppnår førerkort-alder. Altså kan du ta teorien for bil når du er 17 1/2 år og teorien for lett mc når du er 15 1/2 år. Teoriprøven bestilles på www.vegvesen.no

Når teorien er bestått, vil vi gjerne at trafikkskolen får digital fullmakt til å bestille prøven. Dette for å ha kontroll på at vi har ledig bil og lærer den dagen. Fullmakten gis på www.vegvesen.no under førerkort/oppkjøring. Dere kan uansett sjekke tilgang på prøver selv. Bestilte prøver kan endres i ettertid, inntil to dager før dato for prøven.

HVIS dere bestiller praktisk førerprøve selv, er det veldig viktig at dere sier fra til lærer/trafikkskole med en gang, slik at vi kan stille med bil, samt påse at all opplæring er fullført.

Om sommeren kan ventetiden øke igjen, vi forstår at mange lar seg friste til å kjøre opp andre plasser i landet hvor det finnes tidligere prøver. Dette er ikke en optimal løsning, da det alltid er best å kjøre opp der du har hatt opplæringen og med det kjøretøyet man er best kjent med. Hvis man allikevel velger denne løsningen, må dere selv kontakte en lokal trafikkskole for avtale om leie av kjøretøy til førerprøve. Det er ikke mulig å stille med egen bil eller sykkel. De fleste trafikkskolene vil også forlange noen kjøretimer først, og dette anbefales.

 

 

 

Flere nyheter

Teorihjelp

Les mer

Lett mc

Les mer

Mellomtung mc

Les mer

Tung mc

Les mer

Tilhenger

Les mer

Trafikalt grunnkurs

Les mer

Vis alle
Messenger