Moped

ABC Trafikkskole i Kristiansund

Moped

Førerkort klasse AM146 gjelder for tohjuls moped eller scooter, samt for tre- og firehjulsmoped inntil 150 kg (utenom batteripakke ved eldrift.) Aldersgrensen for å avlegge førerprøve på moped er 16 år.

1233624_654397064578011_860469735_n

Trafikalt grunnkurs
All trafikkopplæring starter med Trafikalt grunnkurs. Du må delta på trafikalt grunnkurs først for å ha lov til å øvelseskjøre, både privat og ved trafikkskole.


Moped grunnkurs
Vi har en samling i klasserom, hvor du lærer litt om trafikkreglene, og hva som er spesielt viktig når du skal kjøre moped.

Praktisk opplæring
Kjøringen blir lagt opp etter de forutsetningene du har, slik at du ikke behøver å ha kjørt noe på forhånd. Vi starter med å bli kjent med sykkelen og hvordan den virker, og dette gjør vi på vårt øvingsområde på Bentneset (Fiskeribasen på Goma). Her trenerer vi balansekjøring, kjøring mellom kjegler i forskjellige hastigheter og bremseteknikk, rett og slett det å bli kjent med sykkelen. Hver enkelt blir vurdert med en trinnvurdering.
Når vi behersker sykkelen teknisk beveger vi oss ut i trafikken, hvor vi øver vikeplikt, plassering, tegngivning, lyskryss og rundkjøringer, kjøring i tett trafikk (Kaibakken). Det kjøres sikkerhetskurs i trafikk, trinnvurdering og til slutt sikkerhetskurs på veg. Landeveiskjøring er for å få føling med hvordan det er å kjøre i trafikk som har en annen fart enn den vi har, det  å bli forbikjørt, ha biler liggende tett opptil bak, hvor viktig det er å bli sett av andre trafikanter, samt å kjøre ut til siden for å slippe forbi annen trafikk. Lærer kjører med egen sykkel og har elektronisk kommunikasjon med hver enkelt elev underveis.

Eksamen (Førerprøven)

På moped er det kun teoretisk eksamen/førerprøve. Før du kan ta den må du ha søkt Statens vegvesen om førerkort, og trafikkskolen må ha meldt inn all opplæringen til Statens vegvesen.

Teoriprøven kan avlegges tidligst når du har nådd aldersgrensen for førerkortklassen (den dagen du fyller 16 år). Den teoretiske prøven kan avlegges på Kristiansund trafikkstasjon på Løkkemyra mandag  fra kl 09:00 - 13:00 og tirsdag - fredag fra kl 08:00 - 13:00. Prøven kan også avlegges på alle andre av Statens vegvesens trafikkstasjoner. Husk gyldig legitimasjon og penger til gebyr.

Født før 1980? Da trenger du bare å søke om førerkort klasse AM med kode 145 hos Statens vegvesen for å få lov til å kjøre to hjuls moped.

Flere nyheter

Førerprøver, endringer og ventetid

Les mer

Teorihjelp

Les mer

Lett mc

Les mer

Mellomtung mc

Les mer

Tung mc

Les mer

Tilhenger

Les mer

Trafikalt grunnkurs

Les mer

Vis alle
Messenger