Ventetid på førerprøver

ABC Trafikkskole i Kristiansund

Ventetid på førerprøver

De siste månedene har det vært lang ventetid på førerprøver hos Statens vegvesen, både her i Kristiansund og på landsbasis. Dette gjelder alle klasser, både bil og mc. Vi leter etter prøver til alle vi har fått fullmakt fra, seint og tidlig hver eneste dag. Det er helt tilfeldig når prøver legges ut, og man skal ha masse flaks for å finne ledig prøve. Det jaktes fra alle trafikkskolene, samt elever over hele landet.

VI BER DERFOR OM DIN HJELP. Selv om dere har gitt oss fullmakt ber vi hver og en av dere om hjelp til å lete etter prøver. Dette gjør man på www.vegvesen.no under førerkort/oppkjøring. Dere ser det samme som oss. Hvis dere finner en ledig prøve, så bare slett fullmakten og bestill den selv med en gang! Deretter er det viktig at dere ringer oss og gir beskjed, slik at vi holder av tid og kjøretøy. Husk at du må være helt ferdig med opplæringen før du kan kjøre opp, så hvis du ikke er ferdig med trinn 4 må du beregne tid til dette. Bestilte prøver kan endres i ettertid, inntil to dager før dato for prøven.

Vi forstår at mange lar seg friste til å kjøre opp andre plasser i landet hvor det finnes prøver. Dette er ikke en optimal løsning, da det alltid er best å kjøre opp der du har hatt opplæringen og med det kjøretøyet man er best kjent med. Hvis man allikevel velger denne løsningen, må dere selv kontakte en lokal trafikkskole for avtale om leie av kjøretøy til førerprøve. Det er ikke mulig å stille med egen bil eller sykkel. De fleste trafikkskolene vil også forlange noen kjøretimer først, og dette anbefales.

 

Vi håper og trur at situasjonen bedrer seg utover høsten.

 

Flere nyheter

Teorihjelp

Les mer

Lett mc

Les mer

Mellomtung mc

Les mer

Tung mc

Les mer

Tilhenger

Les mer

Trafikalt grunnkurs

Les mer

Vis alle
Messenger